Google Nest Hub: hét smart-display met Google Assistant!

Google Nest Hub

Dit bericht kan affiliate links bevatten zodat onze content gratis blijft. Meer info staat in onze disclaimer.

Inhoudsopgave

De Google Nest Hub is momenteel één van onze favoriete smart-displays. In eerste instantie misschien wat klein van format, maar ontzettend handig op allerlei manieren!

Deze innovatieve smart home gadget is uiteraard voorzien van Google Assistant. Deze combineert de functies van een ‘normale’ slimme speaker met die van een touchscreen.

In principe is het apparaat net zo geschikt voor het uitvoeren van Google home commando’s. Alleen dan met wat bijkomende extra’s!

Wat is de Google Nest Hub?

De Google Nest Hub is de perfecte gadget voor iedereen die fan is van Google Home en andere slimme apparaten van Google. Dit product kent veel gelijkenissen met de Google Home en Google Home Mini.

Alleen is de Hub voorzien van een 7-inch scherm. Zo krijg je als gebruiker dus niet alleen audio te horen, maar kun je bepaalde informatie ook gewoon bekijken op het beeldscherm van de Hub.

Google Nest Hub

Smart home platform: Google Assistent

Ondersteuning Nederlandse taal: Ja

Aansluiting - Accuduur: Netstroom

Prijsindicatie: 129,-

Nieuw van Google

In tegenstelling tot veel andere smart-displays heeft de Nes Hub geen ingebouwde camera. Dit kan voor sommige mensen in eerste instantie misschien een behoorlijke teleurstelling zijn.

Kijk je bijvoorbeeld naar de gevreesde kwetsbaarheid op het gebied van privacy, dan zijn er zeker ook genoeg mensen die de afwezigheid van zo’n camera op z’n minst kunnen waarderen.

Uiterlijke kenmerken

Het scherm van de Google Nest Hub kun je bijvoorbeeld gebruiken voor het bekijken van foto’s, video’s en het bedienen van al je andere smart home producten in huis. Het apparaat is vrij klein waardoor het soms net lijkt alsof het 7-inch scherm (18 x 12 cm) op een kleine smart speaker is geplakt.

De standaard van het display is bekleedt met een gekleurde laag stof. In totaal zijn er vier kleuren waarin de Nest Hub beschikbaar is en weegt die ongeveer 480 gram.

Aan de achterkant vind je een schakelaar om het volume te regelen en de microfoon te bedienen. De middelste knop aan de voorkant is een ingebouwde lichtsensor.

Functie’s beeldscherm

Het beeldscherm van de Google Nest Hub is datgene wat dit apparaat onderscheidt ten opzichten van een slimme speaker.

Dankzij het display krijg je als gebruiker visuele ondersteuning waardoor je bijvoorbeeld overzichtelijk kunt zien welke slimme apparaten actief zijn in huis.

Bovendien heb je zo binnen een oogopslag gezien hoe het verkeer naar je werk er voor die dag uitziet en welke afspraken er in je agenda staan.

Nest Hub smart display

Verder is het mogelijk om foto’s en video’s te bekijken. Zo is de smart display ideaal om als fotolijstje ergens in huis te plaatsen, waarbij het scherm zich automatisch naar lichtomstandigheden aanpast.

Aanvullend werkt de Hub naadloos samen met andere smart home producten. Denk aan slimme deurbellen, babyfoons en andere camera’s in de categorie smart home beveiliging.

Stel je hebt bijvoorbeeld een Nest Hello Videodeurbel, dan zie je binnen no-time wie er voor je deur staat. Hetzelfde geldt natuurlijk ook voor videobeelden van een slimme babyfoon.

Zorg er dan wel altijd voor, dat andere smart home producten Google Assistant ondersteuning bieden.

bol.com beoordeling
4.6/5

Conclusie

De Google Nest Hub is de perfecte uitkomst voor iedereen die naast het voeren van gesprekken, ook wilt genieten van ondersteunend beeldmateriaal.

Mocht je nou nóg meer uit je smart home willen halen? Ook daar is uiteraard een passende oplossing voor in de smart home wereld. Voor diegene heeft Google momenteel namelijk de Google Nest Hub Max op de markt gebracht.

Hier vertellen we in een volgend artikel graag wat meer over!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen blogs
Smart Home advies
Smart home top 10's
Laatste blogs