Google Nest cam indoor: de Google Nest camera

Google Nest cam indoor

Dit bericht kan affiliate links bevatten zodat onze content gratis blijft. Meer info staat in onze disclaimer.

Inhoudsopgave

In dit artikel besteden we uitgebreid aandacht aan een nieuwe fenomeen in de smart home wereld. De Google Nest cam indoor registreert elke beweging in zijn buurt. Zodat ook jij een maximaal resultaat behaalt op het gebied van smart home beveiliging.

De Google Nest camera is een slimme camera die je op de juiste momenten zegt als er iets aan de hand is. Het is een veelzijdige beveiligingscamera die voor jou op elk tijdstip van de dag een extra oogje in het zeil houdt. 

Beveiligingscamera’s zijn er in vele soorten en maten, zoals je zult zien is de Nest Cam een ultieme uitblinker. Laat me je dan ook uitleggen wat de Google Nest cam indoor camera voor jou kan betekenen. 

Waarom zou je een Google Nest cam indoor kopen?

Eén reden om een Google Nest cam indoor camera te kopen is dat je op die manier je huis optimaal kunt beveiligen. De beste manier om dat te doen is door deze beveiligingscamera aan te schaffen waarmee je live beelden kunt bekijken via de app. En dat ook nog eens met haarscherpe HD-videobeelden in 1080p!

De meeste beveiligingscamera’s helpen je ongetwijfeld bij het beveiligen van je smart home. Toch is dit er eentje met een extra beveiligingssleutel, waar alleen jij gegarandeerd toegang tot hebt. De Nest Cam is namelijk voorzien van een aantal beveiligingstools, waar zelfs een slimme cyber hacker niet tegenop kan.

Google Nest cam indoor
Google Nest cam indoor

Een andere reden dat het handig is om zo’n camera in huis te hebben, is dat je zo alles gemakkelijk in de gaten houdt. Behalve dat je inbrekers altijd een stapje voor bent, zorgt de aanwezigheid van een indoor beveiligingscamera er meestal voor dat inbrekers worden afgeschrikt. Het is dan wel een klein afschrikmiddel maar daarentegen ontzettend effectief.

Ga ook eens na bij jezelf hoe rustgevend het is om op stap te gaan zonder continu aan het thuisfront te hoeven denken. Als je een Google Nest indoor camera in huis hebt, zal je zien dat het een gevoel van vertrouwen opwekt. Bijvoorbeeld zullen kinderen er geen ‘show’ van maken, omdat ze dondersgoed weten dat er iemand meekijkt.

Bovendien voorkom je met de beveiligingscamera van Google dat je zomaar onbekende personen in je huis hebt rondlopen. Als je een Google Nest camera koopt is de kans groot dat je stiekem meekijkt wie er in je huis is. Dus ook wanneer je jongste kind per ongeluk ongewenste verkopers, collectanten of geloofsovertuigers binnenlaat. Met een Nest Cam indoor spreek je deze mensen toe, zodat ze per direct je huis verlaten.

Wat is de Google Nest camera?

De Google Nest camera is je beste vriend als het om indoor smart home beveiliging gaat. Je houdt namelijk continu contact met het thuisfront. 

Google Nest cam indoor
Google Nest camera

De Nest Cam beschikt namelijk over een microfoon en luidspreker, die je kunt gebruiken om met iedereen in huis te communiceren. 

Dankzij de aanwezigheid van een 130º camera kun je dan ook de kamer vanuit meerdere hoeken bekijken. Waarbij je via de Nest-app op je smartphone of tablet de camera op afstand kunt besturen.  

Door een ingebouwde HD-videocamera met 8x digitale zoom-in wordt het beeld nog scherper. Wat zelfs voortreffelijk werkt in het donker. Mooi als je even wilt kijken hoe het met de baby gaat en wilt controleren of de kleine dreumes al in slaap is gevallen.

De Google Nest camera is eenvoudig te configureren, meldt activiteiten en heeft een videogeschiedenis van 10 of 30 dagen. Dit laatste is echter wel afhankelijk van je gekozen Nest Aware pakket

Over het algemeen is het een smart home product met ongekende functionaliteiten. Je kunt er zelfs clips & time-lapse video’s mee maken. Wat een ontzettend leuke feature is om bijvoorbeeld jouw eigen creativiteit te triggeren als toekomstig regisseur van belangrijke momenten in je leven.

Hieronder vind je een korte toelichting van de Nest Cam zoals je van ons bent gewend.

Heb je deze blogposts al eens gelezen?

Google Nest cam beveiligingscamera

De Google Nest cam beveiligingscamera komt veelal net als de meeste beveiligingscamera’s met een aantal basisfuncties. 

Om de Nest Cam een ultieme uitblinker te maken, heeft Google een aantal functies toegevoegd waar je niet direct aan zou denken.

Wanneer je communiceert via de Google Nest cam indoor beveiligingscamera heb je te maken met een tweeweg audio. Dit betekent dat diegenen waarmee je communiceert ook in staat is om te reageren. Zodat je simpelweg een gesprek kunt voeren via de camera.

Google Nest cam indoor beveiligingscamera

Stroomvoorziening: USB

Kenmerken: 130 graden camera met zoom-in

Beeldkwaliteit: HD-video (1080 pixels)

Nachtzicht: Ja

Mocht je nou nog steeds niet onder de indruk zijn, lees dan vooral verder naar de volgende slimme functie. Want deze is gewoon super handig!

Stel je wilt voorkomen dat je hond niet steeds op de bank zit. Maar is dat bijvoorbeeld niet te vermijden als je van huis bent. In dat geval kun je hem via deze beveiligingscamera corrigeren. En sta je dus nooit meer met een mond vol tanden als je bank onder de haren zit.

Een aanvulling hierop is dat de Nest Cam perfect samenwerkt met Google Home. Dit zorgt meteen voor een extra optie. Praat namelijk via de persoonlijke assistent met je pasgeboren baby of huisdieren om deze gerust te stellen of jaag inbrekers de stuipen op het lijf met je stem.

Tot slot werkt de camera uitstekend samen met Philips Hue verlichting. Dus zodra het apparaat beweging detecteert zullen vanzelf de lampen in de kamer aangaan. Al met al is het voor ons een smart home product wat zeker een veiliger thuisgevoel kan creëren.

Conclusie van de Google Nest cam indoor beveiligingscamera

Wat ons het meeste aanspreekt van de Google Nest cam indoor beveiligingscamera is toch wel de night vision camera. Om in het donker haarscherp beeld te zien van je kamer maakt de veelzijdigheid van deze camera helemaal waar. 

Daarbij scoort het product wat extra punten omdat deze te besturen is via je smartphone of tablet. Op die manier kun je bepaalde plekken in de gaten houden om zo een volledig beeld te krijgen van wat er in je woonkamer afspeelt. 

Kortom wil je een camera die naadloos samenwerkt met de Google Assistant en andere smart home producten. En toch wel beschikt over wat technologische hoogstandjes, dan is de Nest Cam een absolute aanrader!

Ben je overigens een smart home beginner? Op deze pagina geven we 10 handige tips voor iedereen die net een smart home begint!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen blogs
Smart Home advies
Smart home top 10's
Laatste blogs